Gratis website met Simplesite.com

Blijkbaar heb ik ooit in het verre verleden een website aangemaakt bij Simplesite.com en krijg ik daarvan zo af  en toe nieuwsbrieven.

Zo ook vanavond.

“Krijg uw gratis website”,

Staat er.

“Uw website is nu volledig gratis – voor altijd!”

Staat er.

Echt waar?

Dus ga ik aan de gang en surf ik naar Simplesite.com.

Inderdaad heel eenvoudig. Mail en wachtwoord invullen, en nog een gebruikersnaam c.q. domeinnaam invullen en klaar.

Het ontwerp is standaard. Kleuren kan je kiezen uit een aantal kleurencombinaties, achtergronden kunnen gekozen worden en de titel van je website.

Voor 1 euro kan je je domein vastleggen.

Echt heel eenvoudig.

En dan ben ik ingelogd en ga ik eens op zoek naar de kleine lettertjes. Want zeg eens eerlijk… van lucht alleen kan je niet leven.

Inderdaad, ze leven niet van de lucht daar bij Simplesite.com.

91 Dagen is de website gratis, maar niet voor altijd zoals ze adverteren.

Na 91 dagen betaal je bijna 25 euro per kwartaal voor de website.

Dus… na die gratis 91 dagen kost deze website je 100 euro per jaar.

Puh.. gratis….

7 gedachten over “Gratis website met Simplesite.com

  1. Jouwweb.nl is inderdaad ook een mooi initiatief. Voor de gratis versie heb je (uiteraard) wel advertenties die je voor lief moet nemen, maar het is inderdaad gratis. Simplesite.com zegt nu ook geheel gratis te zijn voor altijd, maar ik heb het nog niet gecontroleerd. In de Algemene Voorwaarden is althans niets terug te vinden.

   Het nadeel van beide diensten zijn wel dat je zelf je website moet gaan maken en invullen. Dat ligt niet iedereen. En wil je een eigen domeinnaam, dan ben je bij Simplesite.com in ieder geval verplicht een Premium abonnement af te nemen!

   Wil je volledig ontzorgd worden, dan kan je bijvoorbeeld bij de maker van deze website langs gaan. Daar krijg je voor €10,- per maand al een website met eigen domein naam! Zichtbaarophetinternet.nl

 1. Volgens mij is dat gewoon weer zo’n website service waar het wel helemaal gratis is, totdat je iets extra’s wilt voor je website (zoals een domein naam). Wix.com doet dat bijvoorbeeld ook.

  Ik vind het op zich prima dat iemand helemaal gratis een website kan krijgen als die er niet veel mee doet en/of niet veel foefjes nodig heeft, maar als je een beetje een fatsoenlijke “online presence” wilt hebben tegenwoordig heb je toch echt wel op z’n minst een domein naam nodig…

  Enfin. Zou fijn zijn als duidelijk van te voren aangegeven was wat “gratis” betekent en welke functies je ervoor krijgt. Tuurlijk is niks tegenwoordig echt gratis, zeker als dat zo overduidelijk in de advertentie staat. Allemaal lokkertjes.

 2. Ik heb twee Simplesites waarvan één gratis en één betaald. De gratis site heb ik vanaf 2015 toen Simplesite inderdaad reclame maakte met de slogan “gratis te zijn en blijven”. Dit blijkt helaas zes jaar later onwaar te zijn. Ik heb afgelopen week mail gekregen dat ik nu ook voor de gratis site moet gaan betalen en anders wordt de site uit de lucht gehaald. Ik vraag me nu af of Simplesite ook zomaar het abonnementsgeld voor de betaalde site kan ophogen.

Geef een reactie