Muziek op je website?

Muziek op je website.

Niet iedereen houdt ervan. Ongevraagde muziek.

Maar als je bijvoorbeeld een pagina over meditatie hebt, en je kunt dan meteen ook meditatiemuziek laten horen, dan heeft het toegevoegde waarde.

Echter, je kan ook niet alle muziek zomaar laten horen. Je hebt te maken met auteursrechten.

Radio

Maar volgens mij mag het volgende wel: een radio plaatsen. (Maar laat het me weten als ik het mis heb!)

Zo heb je de website Radionomy.com. Hier hebben een heleboel radiomakers/liefhebbers zich verenigd. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel een radiozender die zich gespecialiseerd heeft in een muziekstroming.

En het leuke is: je kan zo’n radio ook op je website zetten!

Hieronder een voorbeeld. Ik heb Autoplay uitstaan, omdat ik tot die groep mensen behoor die zelf wil kiezen of ik muziek wil horen of niet.

Werking

Hoe zet je nu zo’n speler op je website?

Allereerst surf je naar www.radionomy.com en zoek je naar de muziekstijl van je keuze.
Ik kan mijn keuze niet direct vinden, dus klik ik op de knop meer, waar ik nog meer muziekstijlen kan vinden.Ik kies voor klassiek.
Op de volgende pagina vind ik op een gegeven moment Air Classique. Deze zou ik wel op mijn website hebben willen staan. Ik klik hier niet op het icoontje (dan kan ik meteen luisteren, mits ik de juiste plugin in mijn browser heb geïnstalleerd), maar op de link Air Classique zelf.
In het midden van het donkerrode gedeelte staat Embed de player op je website, met daaronder een code. Als ik deze code zou kopiëren en plakken in mijn website, dan begint de radio meteen te spelen zodra ik op de website kom. Dat wil ik echter niet. Daarom klik ik op de kleine link daaronder: Player aanpassen.
In het popup venster wat nu tevoorschijn komt kan ik de grootte en de kleuren aanpassen. Hier zie je ook dat je Automatisch afspelenaan kan zetten. Deze laat ik uit en vink het dus niet aan.
Ik kies de kleinste player. Daarna klik ik in het code veld en kopieer de code(CTRL C).Ik kan nu het venster sluiten met het kruisje.
Terug naar mijn website. Naar het bericht waarin ik de radio wil plaatsen. Ik klik op het tabblad HTML omdat ik de code moet plaatsen. Dat kan alleen maar in het tabblad HTML.
De code is nu geplaatst en ik kan het bericht opslaan. Ik bekijk het bericht of de radio goed geplaatst is. Daarna bepaal ik wanneer ik het bericht wil publiceren.

Geef een reactie