Het recept voor succes

Gouden cirkel

Simon Sinek heeft een eenvoudig maar krachtig model om te komen tot inspirerend leiderschap dat begint met een ‘gouden cirkel’ en de vraag “Waarom?”.
Zijn voorbeelden bevatten Apple, Martin Luther King en de Wright Brothers — en als tegenhanger Tivo, dat (tot een recente overwinning in de rechtbank die de waarde van de aandelen verdrievoudigde) leek te worstelen.

Ik kwam zijn presentatie tegen op de website van TED, waar veel meer erg aansprekende ideeën worden gepresenteerd.

In onderstaande video laat hij je zien waarom de meeste producten gedoemd zijn om te falen. En waarom bijvoorbeeld Apple zoveel succes heeft.

Waarom

Het heeft voor mij duidelijk gemaakt dat ik nòg meer mijn drijfveren op de voorgrond moet plaatsen waarom ik doe wat ik doe.

Waarom dat ik laaggeprijsde websites maak voor zzp-ers, waarom dat ik WordPress trainingen geef, waarom dat ik computertrainingen geef aan werkelozen, waarom dat ik mensen met mijn producten help die de aansluiting met deze snelle hoog technologische maatschappij dreigen mis te lopen.

In ieder geval heb ik al één overeenkomst met de gebroeders Wright: ik heb ook geen budget om de dingen te doen die ik doe, maar ik gebruik elke vrije minuut met enorme passie hiervoor!

 

Geef een reactie