Domeinnaam aanvragen

Keuze

De keuze van een domeinnaam is belangrijk. Hiermee bepaal je al voor een gedeelte of je toekomstige website goed gevonden gaat worden door de zoekmachines. Probeer een korte domeinnaam te kiezen. Deze

  • is makkelijker te onthouden
  • ziet er vaak professioneler uit
  • heeft een kleinere kans op spel- en typefouten door bezoekers

Maar deze zijn vaak al bezet. Daarom is de volgende stap te kiezen voor een domeinnaam waarin je belangrijkste zoekwoorden in voorkomen!

Bijvoorbeeld:

Een webdesigner wil gevonden worden op het internet. Het sterkste punt dat zij haar klanten kan geven is de garantie dat haar websites goed gevonden gaan worden op het internet. Voor wat betreft het ontwerp natuurlijk.

Haar kreet is Zichtbaar Op Het Internet! Zij heeft dit dan ook als domeinnaam gekozen.
Ligt lekker in het gehoor en bevat de twee belangrijkste zoekwoorden: Zichtbaar en Internet!

Als een potentiële klant ook graag zichtbaar is op het internet, en dit als zoekwoorden via Google intikt, komt de website van de webdesigner bovenaan te staan!
Het maakt niet uit of de klant “zichtbaarophetinternet” intikt of  “zichtbaar op het internet” de website staat altijd bovenaan!

Is mijn gewenste domeinnaam nog vrij?

Als je je oog op een domeinnaam hebt laten vallen, dan wil je natuurlijk graag weten of deze nog vrij is. Is mijn gewenste domeinnaam nog vrij?

Abonnement

Een domeinnaam wordt nooit echt je eigendom! Je betaalt een abonnement op de naam. Daardoor krijg je het recht om het te gebruiken. Je bent niet afhankelijk van een webhoster. Wil je je domeinnaam verhuizen naar een andere webhoster, dan kan dat gewoon. Maar hou dus rekening met jaarlijkse (lage) kosten voor het abonnement op de domeinnaam.

Verder zijn er wat voorwaarden aan gebonden. Kort door de bocht houdt dit het volgende in:

  Respecteer andermans (merk)rechten.

Webhosting

Heb je een domeinnaam gevonden? Dan kun je het gaan registreren. Je hebt dan echter nog geen webruimte. Bij een webhoster kun je dit in combinatie met een domeinnaam aanvragen. Bekijk het bericht over Webhosting voor meer informatie.

Geef een reactie